Vego-gulasch med saltgurka & gräddfil.
En variant på en gulasch där rotfrukter och grönsakerna är basen.
Vegansk. Byt ut gräddfil till ett vegansk alternativ, det finns bra utbud i butikerna. För glutenfritt kolla innehållet i buljongen om du använder dig av de små foliepaketen, glutenfritt bröd.
4 portioner
2 gul lök
1 vitlöksklyfta
2 msk rapsolja
2 msk paprikapulver, gärna en mer rökig variant
1 tsk hel kumminfrön
1 msk tomatpure
250g kålrot i små kuber
250g morötter i små kuber
250g rotselleri i små kuber
250g rödlök hackad
7 dl grönsaksbuljong
1 tsk maizena utförd i lite vatten
salt & peppar
Skala och hacka vitlök och gul lök, fräs i en djup gryta tills den är mjuk och börjar skifta i färg. Tillsätt sedan kryddorna och tomatpuré och fortsätt stek i ytterligare några minuter.
Blanda ner rotfrukterna och buljongen. Sjud under lock i ca 30-45 minuter.
Rör i maizena som är utförd i lite vatten och låt det sedan få ett uppkok några minuter under ständig omrörning. Smaka av med kryddorna.
Serveras med saltgurka , bröd och gräddfil.
Vegansk. Byt ut gräddfil till ett vegansk alternativ, det finns bra utbud i butikerna. För glutenfritt kolla innehållet i buljongen om du använder dig av de små foliepaketen, glutenfritt bröd.
4 portioner
2 gul lök
1 vitlöksklyfta
2 msk rapsolja
2 msk paprikapulver, gärna en mer rökig variant
1 tsk hel kumminfrön
1 msk tomatpure
250g kålrot i små kuber
250g morötter i små kuber
250g rotselleri i små kuber
250g rödlök hackad
7 dl grönsaksbuljong
1 tsk maizena utförd i lite vatten
salt & peppar
Skala och hacka vitlök och gul lök, fräs i en djup gryta tills den är mjuk och börjar skifta i färg. Tillsätt sedan kryddorna och tomatpuré och fortsätt stek i ytterligare några minuter.
Blanda ner rotfrukterna och buljongen. Sjud under lock i ca 30-45 minuter.
Rör i maizena som är utförd i lite vatten och låt det sedan få ett uppkok några minuter under ständig omrörning. Smaka av med kryddorna.
Serveras med saltgurka , bröd och gräddfil.
Kommentarer
Skicka en kommentar