Tropisk sötpotatissallad.

4 portioner

800 g sötpotatis
1 dl olivolja
salt & peppar
4 salladslökar
2 little gemsallad
2 lime pressad
1 1/2 msk dadelsirap
1/2 dl kokos

Skala och skiva potatisen i 1cm tjocka skivor. Blanda skivorna med hälften av olivoljan & kryddor. Lägg potatisen i folie och vik ihop.
Lägg paketet på grillen och grilla indirekt i ca 1 timme eller tills potatisen är mjuk.
Dela skölj och riv salladen med händerna. Strimla löken.
Skölj limen riv och pressa dem, vispa ihop med sirap och resten av olivoljan till en dressing, smaka av med salt och peppar.
Rosta kokosen i en torr panna gärna en med galler.
Lägg salladen i en stor skål, toppa med potatisen och strö över lök och kokos. Ringla sist över dressingen.

Servera med grillspett eller vegansk grillspett.

Kommentarer

Populära inlägg