Het aubergine med tomat och mozzarella.

4 portioner

Chiliblandning
3 dl vatten
2 chili guajillo eller färsk röd peppar
2 tsk oregano
4 msk olivolja
2 tsk råsocker

Grönsaker
2 auberginer
1 bifftomat
3 grilllökar
3 (125g) mozzarella
salt & peppar

Koka upp vattnet och lägg i den torkade chilin låt den sedan ligga i blöt i ca 20 minuter.
Dela och kärna ur chilin (önskas starkare smak behåll kärnorna) Hacka chilin fint.
Blanda chili, oregano, olivolja och socker.
Skär bort ändarna på auberginerna och skiva dem på längden i 1 cm tjocka skivor. Skiva tomaterna i ca 1 cm tjocka skivor. Skala och skiva löken i 1 cm tjocka skivor. Skiva mozzarellan.
Grilla aubergine, tomater och lök. Krydda med salt och peppar. Pensla aubergineskivorna med chiliblandningen. Varva tomatskivor med 2 lökskivor på varje aubergineskiva. Fördela mozzarellan på grönsakerna och lägg dem på grillen där det inte är glöd. Grilla på indirekt grill i ca 5 minuter eller tills osten har smält.
Servera med bröd och sallad.

Vegan: Byt ut mozzarellan mot vegansk mozzarella. Gluten: Byt ut brödet mot glutenfritt alternativ.

Kommentarer

Populära inlägg