Tomat & rosmarinmarmelad.

Tänk dig en väl mogen St agur eller annan mögelost med en härlig tomatmarmelad i toner av rosmarin och ett glas rött.

ca 3 dl färdig marmelad.

5 tomater.
1 dl strösocker.
1 gelatinblad. (0,5 msk agar agar om du är vegan)
2 tsk färsk hackad rosmarin.
1 msk vit balsamicovinäger.

Skär bort bladfästet på tomaterna, dela dem i halvor & krama ur kärnorna. Skär tomatköttet i tärningar.
Smält sockret i en kastrull utan att det bränns. Dra grytan från spisen och tillsätt tomaterna. Ställ kastrullen åter på plattan och koka upp sakta i ca 30 minuter. Rör om då och då så att det inte bränns vid i botten.
Om gelatin används så lägg det i lite kallt vatten några minuter.
Tillsätt rosmarin vinäger och gelatin alt agar agar.
Rör om väl så att allt är blandat och smält. Häll upp på väl rengjorda burkar vänd uppochned på burkarna och låt svalna.

Kommentarer

Populära inlägg