Kikärtsgryta med rotfrukter.

Ibland kan det enklaste vara gott nog. Det här receptet kommer från ICA Maxiköket. En liten ändring i receptet för att göra den fylligare.

4 personer

2 dl torkade kikärtor eller 1 burk 400g kokta kikärtor.
1 gul lök
3 vitlöksklyftor
1 bit rotselleri i mindre bitar
4 potatisar
2 morötter
1 msk rapsolja
500 g krossade tomater
1 grönsaksbuljongtärning
salt och peppar
1 paprika
1 krm cayennepeppar
färsk oregano

Skölj blötlägg och koka kikärtorna enligt förpackning.
Skala lök och rotfrukter, skiva dem.
Fräs löken och rotfrukterna i oljad panna i ca 5 minuter.
Tillsätt tomaterna och smula i buljong. Krydda med salt, peppar och cayenne låt koka ca 10 minuter.
Skölj och kärna ur paprikan och skär den i lagom stora bitar.
Blanda i de kokta kikärtorna och paprikan. Späd ev med vatten och koka ytterligare 5 minuter.
Strö över hackad oregano.

Kommentarer

Populära inlägg