Fiskgryta med röd curry.

En modifiering av ICA kökets recept.

4 personer.

600 g ryggfilé av torsk eller annan vit matfisk.
1 msk olja.
400 g wokgrönsaker.
1-2 msk röd curry pasta.
1 lime.
1 bit citrongräs bara den vita delen.
400 g kokoscreme
100 ml vatten
2 tsk fisksås
2 salladslök.
1 liten bit fänkål.
1 stjälkselleri.
Kaffirlimeblad.
Färsk koriander.

Finstrimla morot salladslök paprika och selleri. Skär fänkålen i mindre bitar.
Värm upp en wokpanna & fräs upp wokgrönsakerna tillsammans med det strimlade rotfrukterna. Tillsätt röd curry pasta & limeblad och rör om ordentligt.
Tillsätt citrongräs som du bankar till lite lätt, vatten och kokoscréme låt det koka upp.
Lägg fisken som är uppskuren i bitar fisksås och rivet skal av lime låt småsjuda i ca 3 minuter.
Strö över koriander och servera med kokt ris, gärna rött eller svart.

Kommentarer

Populära inlägg