Vegansk glutenfri kladdkaka.

3 dl glutenfri mjölmix.
125 gram mjölkfritt margarin.
2 dl Kung Markatta rårörsocker.
1 dl luftig visp carlshamn.
1,25 dl Kung Markatta kakao.
1 tsk vaniljpulver.
ca 50 gram mjölkfri choklad t.ex Plamil 87%.
2 msk ljus sirap.
1 tsk bakpulver.
en nypa salt.
1 ekologisk banan, mosad.
Kung Markatta kokosolja till formen.

Sätt ugnen på 175 grader.
Blanda alla torra varor: mjölmix, rårörsocker, kakao, bakpulver, vaniljpulver och en nypa salt i en bunke.
Smält margarinet och rör ned grädde och sirap.
Blanda ner i mjölblandningen tillsammans med finhackad choklad.
Mosa bananen med en gaffel och blanda allt väl.
Smörj en springform med kokosolja häll i chokladsmeten.
Strössla över lite extra hackad choklad och grädda mitt i ugnen i ca 20 minuter.
Servera ljummen med mjölkfri glass eller sojafri grädde.

Kommentarer

Populära inlägg