Broccoli & potatisgryta

Första gången jag åt den här grytan var faktiskt på Govindas vid Fridhemsplan som numera är flyttad. Med min modifiering ser receptet ut så här.
De flesta kryddorna kan hittas i indiska butiker såsom tex Kalonjifrön(nigella) Indisk kummin även känd som spiskummin

2 stora broccoli ca 1L
5 dl potatis skuren i kuber
1 gul lök hackad
2 vitlöksklyftor
1 tsk svarta senapsfrön
1 tsk hel Indisk kummin
1 tsk anis
1 tsk kalonjifrön
1 tsk bockhornsklöver
1 tsk svartpeppar mald
3 tsk gurkmeja
3 dl vatten
1 dl grädde (går att uteslutas)
1 dl yoghurt (går att uteslutas)
salt efter smak

Hetta upp olja/smör i en gryta gärna gjutjärn och tillsätt i följd senapsfrön, kummin, anis och kalonjifrön.
Lägg på ett lock. Då fröna nästan slutat poppat tillsätt lök och vitlök, backhornsklöver och svartpeppar.
Häll i vatten, grädde och gurkmeja. Tillsätt potatis och broccoli.
Koka tills grönsakerna är mjuka, tillsätt resten av ingredienserna. Smaka av med salt och servera.

Kommentarer

Populära inlägg