Creme brûlée med rabarber

Smörstekt rabarber ger denna klassiker ett extra lyft.

4 portioner

100 g rabarber
1 msk smör
1/2 dl strösocker
Creme
1 vaniljstång
3 dl grädde
3/4 dl socker
3 äggulor
Garnering
2 msk rörsocker
1 dl grädde
jordgubbar

Värm ugnen till 150 grader.
Skär rabarbern i slantar. Fräs i smöret tillsammans med sockret några minuter. Fördela i värmetålig portionsformar som rymmer drygt 1 1/2 dl.
Creme Skier en skåra i vaniljstången och skrapa ur fröna. Koka upp grädden med vaniljstång och fröna. Låt kallna och plocka upp stången.
Vispa strösocker och äggulor, häll i grädden och rör om. Häll blandningen över rabarbern. Ställ formarna i vattenbad med varmt vatten i ugnen. Grädda dem i ca 50-60 minuter. De stelnar när de är svala.
Strö över råsocker och bränn med en gasbrännare, önskas dubbelbränning strö då på ytterligare socker och bränn av, akta bara så det inte blir vidbränt då det går snabbt.
Garnering Servera med en klick grädde och jordgubbar.

Kommentarer

Populära inlägg