Parmesanpanerad aubergineburgare med mandel.

En vegetarisk burgare helt enkelt.

4 portioner

Burgare
1 aubergine.
1/2 dl vetemjöl. (glutenfritt mjöl).
1 ägg.
salt och peppar.
2 dl riven parmesanost.
1 dl mandel.
3 msk olivolja.

Tillbehör
1 rödlök.
1 tomat.
125 g mozzarella.
65 g ruccola.
4 hamburgerbröd alt 4 skivor levain.(glutenfritt hamburgerbröd).

Skala och skär löken i tunna skivor, skiva tomaterna och mozzarellan. Lägg upp rucolan på brödet.
Skär auberginen i skivor dryg 2cm tjocka. Häll upp mjölet på en tallrik. Vispa upp ägget.
Riv osten och hacka mandeln, salta och peppra samt blanda allt i en djupa tallrik.
Vänd ned aubergineskivorna i mjölet därefter i ägget och sist i parmesanblandningen.
Grilla dem på kolglöd eller stek dem gyllenbruna på medelstark värme. Baka av dem i ugn i ca 10 minuter.
SErvera burgarna med tillbehören.

Rosta gärna bröden innan servering.

För alla.
Innehåller gluten, välj glutenfritt alternativ.
Innehåller både mjölkprotein och ägg. Välj No-egg powder
Laktosfritt, välj laktosfri mozzarella. Vegan: Välj No egg powder, vegansk mozzarella, vegansk parmesan från violife finns på Goodstore.

Kommentarer

Populära inlägg