Chocolate Guinness cake.

Ca 12 bitar.

250 ml guinness
250 g osaltat smör
75 g kakopulver
400 g strösocker
142 ml gräddfil
2 stora ägg
1 msk vaniljextrakt
275 g vetemjöl
2½ tsk bikarbonat

Topping.

300 g cream cheese
150 g florsocker
125 ml grädde

Värm ugnen till 180 grader, smöra och bröa en form med löstagbar kant.
Häll Guinness i en vid stor kastrull, tillsätt smöret i mindre bitar. Värm upp tills smöret har smält. Rör ned kakao och socker. Vispa ihop gräddfil, ägg och vanilj i en skål. Blanda ned det i guinnessblandningen. Rör sist i mjölet utblandat med bikarbonat
Häll smeten i den smorda och bröade formen. Baka av 45-60 minuter på nedersta falsen i ugnen. Tag ut kakan ur ugnen & låt vila i drygt 1 timme i formen då det är en ganska så fuktig kaka.
När kakan är sval och kall placera den på ett kakfat. Vispa osten slät. sila över florsockret och arbeta in kraftigt.
Applicera den vita toppingen ovanpå den svarta kakan precis som den berömda pinten..

Kommentarer

Populära inlägg