Tiramisu för många

Lätt fluggig och svårt att motstå.
.
3 äggulor.
500 g mascarpone.
1/2 dl Amaretto eller mörk rom.
3 äggvitor.
1 dl strösocker.
20 savoiardikex.
1 1/2 dl kallt espresso eller starkt bryggkaffe.
kakao att pudra över.
.
Gör så här.
.
Vispa ihop äggulor och mascarpone med amaretto eller rom till en slät smet..
Vispa äggvitorna till ett fast skum med elvisp. Tillsätt sockret, lite i taget under vispning. Vispa tills smeten är fast och blank..
Vänd ner äggvitevispet i mascarponesmeten..
Doppa den sockrade sidan av kexen hastigt i kaffe och lägg i botten av en form, ca 20 x 30 cm..
Häll smeten över kexen och ställ övertäckt i kylen minst 5 timmar, gärna över natten. Hit kan förberedas 1–2 dagar i förväg..
Ca 1 timme före servering: Ta ut tiramisun ur kylen. Pudra över kakao..
.
För alla.
Gör glutenfri: Välj glutenfria kex..
Gör laktosfri: Byt ut mascarpone mot t ex laktosfri färskost och kontrollera innehållet i kexen..
Gör mjölkproteinfri: Byt mascarpone mot mjölkproteinfri färskost eller tofu. Kontrollera innehållet i kexen..
Innehåller ägg..
.
Tips.
.
Dubbla satsen och gör tiramisun i långpanna – perfekt om du ska ha riktigt många gäster..

Kommentarer

Populära inlägg