Laxgryta med rödbetor & vitkål.

4 portioner

4 medelstora rödbetor
4 medelstora potatisar
1 gul lök
300 g vitkål
12 dl grönsaksbuljong
600 g lax
1 citron
2 lagerblad
salt & peppar

Skala potatis, rödbetor och lök. Ansa och skär bort rotstocken på vitkålen. Skär grönsakerna i cm stora bitar.
Koka rödbetor och potatis på låg värme i grönsaksbuljong drygt 10 minuter. Tillsätt lök & vitkål fortsätt att småkoka tills grönsakerna är mjuka.
Skär laxen i lagom stora munsbitar ca 2 cm. Lägg dem i grytan och sjud i några minuter. Riv ned skalet av en citron.
Servera grytan m pepparrotsgrädde och hårt bröd. Glutenfritt: välj glutenfritt bröd.
Laktosfritt: Välj laktosfri grädde

Kommentarer

Populära inlägg