Palakhai Podimas (jackfrukt i kokos).

Som vegan uppskattar jag verkligen jackfrukten med dess syrliga ton och den trådiga konsistensen. Ett bra sätt att ersätta kött.

4 portioner.

1 burk jackfrukt i saltlag.
1 msk riven kokosnöt.
1 msk gurkmeja.
salt efter smak.

Malda ingredienser
1 tsk korianderfrö.
1 tsk kikärtsmjöl.
1 röd chili.
1/2 tsk anisfrön.
1/2 tsk vallmofrön.
1 kanelstång.
1 kryddnejlika.

Tillsatser smaker
1/2 tsk senap.
1/2 tsk urad dal.
1/2 grön chili.
1/2 tsk hackad ingefära.
1/2 gul lök hackad.
några currylöv.
olja.

Mal kryddorna.
Koka upp jackfrukten och mosa den. (använd en stomp)
Värm en panna med lite olja. Fräs upp kryddblandningen med lök, ingefära och chili.
Tillsätt jackfrukten.
Blanda ned urad dal, senap, salt och gurkmeja rör om väl. Blanda i kokos.
Servera rätten med ris och ev bröd tex naan eller liknande.

Kommentarer

Populära inlägg