Krispiga morotsplättar med dillyoghurt.

Fantastiskt goda plättar med smak av spiskummin & sesamfrön. Serveras med sojabönor och mangoldsallad

4 portioner ris

Plättar
500 g morötter
2 ägg
1 dl mjölk
1/2 dl maizena
1/2 dl sesamfrön
1/2 tsk spiskummin
1 tsk salt
2 krm peppar
2 tsk olivolja

Dillyoghurt
1/2 kruka dill
2 dl matyoghurt
1/2 msk dijonsenap

250 g frysta sojabönor
mangoldsallad

Koka riset enligt anvisning på paketet
Skala och riv morötterna grovt
Vispa upp äggen med mjölk i en bunke och rör ned maizena. Blanda ner morötter, sesamfrön och kryddor.
Stek plättarna i olivolja medelstark värme så att det blir gyllenbruna

Hacka dillen till såsen och blanda ner yoghurt, senap, smaka av med salt & peppar
Koka bönorna enligt förpackningen
Servera plättarna med dillyoghurt samt sojabönor m flingsalt på och mangold

*Vegansk. Ersätt mjölk med sojamjölk eller annan djurfri mjölk. Ägg ersätts med antingen kikärtsmjöl eller no egg powder, yoghurt till vegansk yoghurt gärna lite syrlig och naturell.

Näringsinnehåll/portion
Energi 2322kj/555kcal. Protein 19,7g. Fett 21,6g. Kolhydrater 66,1g

Kommentarer

Populära inlägg