Fransk potatissallad
Ett relativt enkelt recept. Låt gärna salladen stå över natten, den blir bara godare då.
4 portioner
Potatissallad
1 kg kokt färskpotatis
1 Rödlök
2 msk Kapris
1 tsk salt
2 krm Svartpeppar
Dressing
2 msk Dijonsenap
1,5 msk Rödvinsvinäger
0,5 dl Rapsolja
0,5 dl Olivolja
salt & peppar
Koka potatisen al dente i lättsaltat vatten. Häll av och låt svalna helt. Skiva potatisen i ca 1 cm tjocka skivor.
Skiva löken tunt.
Varva potatis, lök, kapris och kryddor i en skål.
Vispa ihop senap och vinäger. Droppa i en tunn stråle först rapsoljan och sedan olivoljan vispa kraftigt hela tiden. Smaka av med kryddorna.
Häll över dressingen och blanda varsamt så att inte potatisen går sönder. Plasta in och låt vila i kylskåpet över natten.
Fantastiskt till grillat eller varför inte till något kallskuret.
4 portioner
Potatissallad
1 kg kokt färskpotatis
1 Rödlök
2 msk Kapris
1 tsk salt
2 krm Svartpeppar
Dressing
2 msk Dijonsenap
1,5 msk Rödvinsvinäger
0,5 dl Rapsolja
0,5 dl Olivolja
salt & peppar
Koka potatisen al dente i lättsaltat vatten. Häll av och låt svalna helt. Skiva potatisen i ca 1 cm tjocka skivor.
Skiva löken tunt.
Varva potatis, lök, kapris och kryddor i en skål.
Vispa ihop senap och vinäger. Droppa i en tunn stråle först rapsoljan och sedan olivoljan vispa kraftigt hela tiden. Smaka av med kryddorna.
Häll över dressingen och blanda varsamt så att inte potatisen går sönder. Plasta in och låt vila i kylskåpet över natten.
Fantastiskt till grillat eller varför inte till något kallskuret.
Kommentarer
Skicka en kommentar