Ärtbiffar med dill och fetaost

Goda saftiga vegobiffar med härlig smak av dill och ärtor. Servera dem gärna med nypotatis och en dill och jalapenosås

Ärtbiffar

250 g frysta gröna ärtor
1 dl mandelmjöl
1 msk fiberhusk
70 g fetaost
2 ägg
1 tsk citronsaft
2 msk fryst dill
1 schalottenlök
Salt och vitpeppar
Smör att steka i
Dillsås

2 dl creme fraiche
2 msk majonnäs
1 tsk citronsaft
3 msk fryst dill
1 vitlöksklyfta
1 tsk hackad jalapeno
Salt och peppar

1. Tina ärtorna genom att koka dem i vatten i några minuter. En-två minuter räcker för att de ska bli helt tinade.
2. Blanda mandelmjöl, fiberhusk, ägg, citronsaft, dill, hackad schalottenlök och smulad fetaost i en skål. Låt svälla en liten stund.
3. Mosa ärtorna, antingen för hand eller med en stavmixer. Försök att trycka ut lite vätska så att smeten inte blir för vattnig.
4. Blanda ärtorna med resterande ingredienser i skålen.
5. Hetta upp en stekpanna med en rejäl klick smör. Forma smeten till biffar och stek ca 2-3 minuter på varje sida tills gyllenbruna.
6. Dillsås: Blanda creme fraiche, majonnäs, citronsaft, dill, pressad vitlöksklyfta, hackad jalapeno i en skål. Smaka av med salt och peppar.
7. Servera biffarna med dillsås och sallad.

Laktosfritt alternativ Ersätt fetaost och creme fraîche till laktosfritt.

Kommentarer

Populära inlägg