Toscapäron
En riktig klassiker
4 port
225˚C
1 stor burk (ca 800 g) päronhalvor i sockerlag
Toscasmet
75 g smör
75 g mandelspån
1 dl strösocker
1½ msk vetemjöl
1½ msk vispgrädde
Låt päronen rinna av i ett durkslag. Smörj en eldfast form. Lägg i päronen med den kupade sidan uppåt.
Smält smör i en kastrull. Ta av från värmen. Tillsätt övriga ingredienser och låt koka upp under omrörning. Fördela smeten jämnt över päronen. grädda i nedre delen av ugnen i ca 15-20 minuter. Servera med en klick vaniljglass.
4 port
225˚C
1 stor burk (ca 800 g) päronhalvor i sockerlag
Toscasmet
75 g smör
75 g mandelspån
1 dl strösocker
1½ msk vetemjöl
1½ msk vispgrädde
Låt päronen rinna av i ett durkslag. Smörj en eldfast form. Lägg i päronen med den kupade sidan uppåt.
Smält smör i en kastrull. Ta av från värmen. Tillsätt övriga ingredienser och låt koka upp under omrörning. Fördela smeten jämnt över päronen. grädda i nedre delen av ugnen i ca 15-20 minuter. Servera med en klick vaniljglass.
Kommentarer
Skicka en kommentar