Apelsinrutor med kokos och tranbär
18 bitar
175˚C
100 g rumsvarmt smör
250 g mandelmassa riven
2 ägg
1 dl vetemjöl
1 dl pressad apelsin
1 citron rivet skal
1 apelsin rivet skal
Glasyr
70 g smör rumsvarmt
1 dl florsocker
1 msk creme fraiche
1 dl kokosflingor
1 dl tranbär
Vispa smöret med elvisp så att det bir riktigt mjukt. Blanda sedan ner de övriga ingredienserna och fördela smeten i en bakpappersklädd form ca 26x16 cm. Grädda kakan mitt i ugnen ca 30 - 35 minuter. Låt kakan svalna helt.
Vispa smör,florsocker och creme fraiche till en krämig glasyr. Bred ut glasyren över den avsvalnande kakan. Strö över kokos och tranbär. Skär kakan i lagom stora mumsiga bitar
175˚C
100 g rumsvarmt smör
250 g mandelmassa riven
2 ägg
1 dl vetemjöl
1 dl pressad apelsin
1 citron rivet skal
1 apelsin rivet skal
Glasyr
70 g smör rumsvarmt
1 dl florsocker
1 msk creme fraiche
1 dl kokosflingor
1 dl tranbär
Vispa smöret med elvisp så att det bir riktigt mjukt. Blanda sedan ner de övriga ingredienserna och fördela smeten i en bakpappersklädd form ca 26x16 cm. Grädda kakan mitt i ugnen ca 30 - 35 minuter. Låt kakan svalna helt.
Vispa smör,florsocker och creme fraiche till en krämig glasyr. Bred ut glasyren över den avsvalnande kakan. Strö över kokos och tranbär. Skär kakan i lagom stora mumsiga bitar
Kommentarer
Skicka en kommentar