Kikärtsgryta med rotfrukter

ca 4 personer

1 burk kikärter 400 g
1 gul lök
4 potatisar
2 morötter
1 bit rotselleri
1 msk olja
500 g krossade tomater
1 grönsaksbuljongtärning
1 tsk salt
1 krm peppar
1 paprika
1 km cayennepeppar
3 vitlöksklyftor
färsk oregano

Skölj av kikärterna och ställ åt sidan.
Skala lök och rotfrukter och skiva dem. Hetta upp oljan i en gryta och fräs lök och rotfrukter i ca 5 minuter. Tillsätt krossade tomater och buljong. Krydda av med salt,peppar och cayenne. Koka i ca 10 minuter. Skölj och kärna ur paprikan. Skär den i bitar och tillsätt dem i grytan. Pressa i vitlöken och tillsätt kikärterna. Låt koka upp i 5 minuter. Sprinkla över färsk hackad oregano.
Servera gärna en krispig sallad och en god yoghurtsås.

Kommentarer

Populära inlägg