Fiskgryta med saffranscrème

4 port

500 g lax
500 g potatis skivad
200 g morötter myntade
1 bit färsk fänkål i mindre bitar
1 stor gul lök hackad
1 burk krossade tomater
2 dl vitt vin
2 dl vatten
1 knippe dill
1 msk olivolja
salt
svartpeppar
1 kopp blandade färska örter

Saffranscrème
2 dl creme fraiche
1 pkt saffran
2 vitlöksklyftor pressade

Hetta upp oljan i en stor rymlig gryta. Skala och skiva potatis och morötter. Hacka löken. Bryn detta i grytan i ca 5 minuter. Slå på krossade tomater, vitt vin och vatten. Krydda av och låt småkoka i ca 20 minuter, eller tills potatisen är mjuk under lock.
Dela fisken i mindre bitar och lägg ner dem i grytan.Tillsätt den hackade dillen. Stäng av plattan men låt grytan stå kvar i 5 minuter och sätt på locket.


Blanda creme fraiche, saffran och pressad vitlök.

Servera gärna ett gott knaprigt bröd till anrättningen.

Kommentarer

Populära inlägg