Het gulasch

4 port

600 g nötkött av högrev eller bog
1 hackad gul lök
2 finhackade vitlöksklyftor
1½ tsk salt
½ tsk chilipeppar
2 dl sky
1 köttbuljongtärning eller 1½ msk fond
400 g hela tomater
3 msk tomatpuré
1 msk soja
300 g chorizo korv

Servering

3 dl gräddfil
citronskal från 1 citron

Skär köttet i grytbitar, ca 2 cm stora kuber. Bryn i smör i omgångar med lök och vitlök. Salta och peppra och lägg över dem i en gryta. Skölj ur pannan mellan varje omgång och ta vara på skyn. Häll på sky, buljongtärning, tomatpuré och soja. Lägg på locket och låt grytan sjuda minst 30 minuter. Skiva och stek korven. Lägg ner dem i grytan. Dekorera med bladpersilja.
Blanda gräddfil och rivet citronskal. Servera grytan med såsen och kokt potatis.

Kommentarer

Populära inlägg