Currydoftande skinkgryta

4 port

500 g skinka eller bog
3 morötter
1 bit rotselleri
1 bit kålrot
4 potatisar (400 g)
2 tunt skivade lökar
1 msk smör
2 msk curry
1 tsk salt
½ tsk vitpeppar
3 dl vatten
2 dl grädde
2 msk vetemjöl
1 tsk soja
100 g torkade aprikoser
persilja

Skär köttet i strimlor. Skala och strimla rotfrukterna. Skala potatisen och skär den i bitar. Koka rotfrukter och potatis i saltat vatten i ca 10 minuter. skala och klyfta löken. Bryn kött och lök i en panna med smör. Tillsätt curry, salta och peppra. Lägg över det i en gryta. Häll på vatten och låt grytan sjuda i ca min utan lock. Häll av vattnet från rotfrukterna och bryn dem i pannan. Lägg över dem i grytan. Blanda grädde och mjöl och häll det i grytan. Tillsätt soja och aprikoser och låt grytan sjuda ytterligare 5 min. Strö över persilja och servera den med kokt ris.

Kommentarer

Populära inlägg