Tunnbrödssnittar med skinka

Tunnbrödssnittar är perfekta munsbitar att bjuda på vid mingel eller som en enkel förrätt. Här fylls snittarna med smakrik kräm av två sorters senap och brysselkål, samt julskinka. Rulla ihop och skär tunnbröden i lagom breda skivor och snittarna är klara att servera.

Ingredienser

ca 40 snittar.

300 g cream cheese.
2 msk dijonsenap.
3 msk skånsk senap.
salt.
svartpeppar.
ca 200 g brysselkål ca 15 st brysselkål.
1 kruka gräslök.
4 rektangulära tunnbröd.
8 skivor julskinka (eller annan skinka).

Gör så här.

Blanda cream cheese med dihon & skånsk senap.
Smaka av med salt och peppar.
Ansa brysselkålen.
Skiva den eller i tunna skivor, gärna på mandolin.
Skär gräslöken mycket fint.
Blanda ner brysselkålen och hälften av gräslöken i färskosten (resten av gräslöken används till garnering).
Bred färskosten på tunnbröden.
Dela skinkskivorna på hälften. Lägg ut 4 skinkskivshalvor omlott på ena långsidan av varje tunnbröd.
Rulla ihop dem till en rulle, där skarven är, ska det inte ligga någon skinka. Skär tunnbrödsrullen i ca 2 cm tjocka skivor.
Lägg skivorna på ett fat med snittytan uppåt.
Garnera med resterande gräslök.

Kommentarer

Populära inlägg