Pangasiusfilé i saffranssås
En enkel och lättlagad kvällsmat.
Du behöver.
300 g pangasiusfiléer.
en nypa salt.
1 krm peppar.
ett gäng basilikablad.
Zest av en citron.
Saffranssås.
1 msk smör.
1/2 msk vetemjöl.
1 påse saffran.
1 msk fiskfond (bong).
1 dl vatten.
1 dl grädde.
1 pressad citron.
en nypa cayennepeppar.
Börja med att skölja av fileérna & torka av dem med litet papper.
Salta & peppra dem samt strö över rivet citronskal och basilikablad.
Rulla ihop fileérna & sätt en tandpetare i dem.
Fräs upp smör med saffran med mjöl.
Tillsätt fiskfonden & späd med vatten & grädde.
Låt det sjuda i ca 5 minuter.
Smaka av med citron & cayenne.
Lägg i rulladerna och låt sjuda 15-20 minuter under lock.
Ånga upp broccoli och valfritt tillbehör tex potatis, ris, bulgur.
Du behöver.
300 g pangasiusfiléer.
en nypa salt.
1 krm peppar.
ett gäng basilikablad.
Zest av en citron.
Saffranssås.
1 msk smör.
1/2 msk vetemjöl.
1 påse saffran.
1 msk fiskfond (bong).
1 dl vatten.
1 dl grädde.
1 pressad citron.
en nypa cayennepeppar.
Börja med att skölja av fileérna & torka av dem med litet papper.
Salta & peppra dem samt strö över rivet citronskal och basilikablad.
Rulla ihop fileérna & sätt en tandpetare i dem.
Fräs upp smör med saffran med mjöl.
Tillsätt fiskfonden & späd med vatten & grädde.
Låt det sjuda i ca 5 minuter.
Smaka av med citron & cayenne.
Lägg i rulladerna och låt sjuda 15-20 minuter under lock.
Ånga upp broccoli och valfritt tillbehör tex potatis, ris, bulgur.
Kommentarer
Skicka en kommentar