Syrliga Kycklingspett

4 portioner

4 skinnfria och benfria kycklingfiléer på ca 175 g styck
½ citron saft och finrivet skal
½ apelsin saft och finrivet skal
2 msk flytande honung
2 msk olivolja
2 msk hackad färsk mynta plus extra till garnering
1 krm malen koriander
salt och peppar
citronskal till garnering

Skär kycklingen i 2,5 cm stora tärningar och lägg dem i en stor glasskål. Häll citron och apelsinsaft, citron och apelsinskal, honung, koriander, och mynta i en skål och blanda, krydda efter behag. Häll marinaden över kycklingen och skaka om tills de är ordentligt täckta. Täck över med plastfolie och ställ i kylen i upp till 8 timmar.
Tänd grillen. Låt kycklingen rinna av, men spara marinaden. Trä upp kycklingen på flera långa metallspett. Grilla spetten över medelvarm glöd i 6-10 minuter eller tills de är genomstekta. Vänd dem ofta och pensla med den sparade marinaden. Lägg upp på ett stort fat, garnera med den färsk hackad mynta och citronskal och servera omgående.
Gott till potatisgratäng, grillad halloumi och krispig sallad.

Kommentarer

Populära inlägg