Cheesecake med hallon o vit choklad

De kan aldrig bli för mycket av de goda, man kan inte sluta att äta denna goda kaka.



Ingredienser (8 portioner/st.)
Botten
250 gram digestivekex
100 gram smält smör
Fyllning
400 gram philadelfiaost
1,5 dl strösocker
2 st ägg
1 st riven citronskal
3 dl hallon
50 gram vit chocklad
3 dl creme fraiche
3 msk strösocker
garnering
1 näve hallon

Gör så här

Blanda kex o smör i en matberedare, häll i en form med löstagbar botten tryck ut degen låt vila ca 30 minuter i kylen.
Sätt ugnen på 175 g förgrädda sedan pajskalet ca 5-6 minuter mitt i ugnen.
vispa ost ägg socker o citronskal, rör sedan i hallon. Häll smeten i pajskalet grädda i nedre delen av ugnen ca 25-30 minuter. Smält chokladen i vattenbad, blandas ner i creme fraiche o sockret.
Bred smeten över kakan, grädda 5-6 minuter till i ugnen. låt kakan svalna sen in i kylen över natten. Garnera med hallon.

Kommentarer

Populära inlägg