Hallonkaka med kardemumma (mördarkaka)
Denna kaka har fått smeknamnet mördarkakan av mina grannar just för att den är så god och fruktansvärt mättande.
ca 30 bitar Tid 15 min + 25 min gräddning
Kakan
200 g smör
2 stora ägg
3 dl socker
8 dl vetemjöl
4 tsk bakpulver
1 msk finstött kardemumma
4 dl fil eller turkisk yoghurt
250 g hallon
Garnering
100 g vit choklad
1 dl sötmandel
Gör så här
Sätt på ugnen 200 grader.
Smält smöret och låt det svalna.
Vispa ägg och socker poröst, rör ner smöret.
blanda mjöl, bakpulver och kardemumman, rör ned det i smeten. Tillsätt fil/yoghurten och rör till en jämn smet.
Bred ut smeten i en bakplåtspappers klädd form (30x40 cm). Strö över hallonen. Grädda kakan på nedersta falsen i ugnen i ca 25 minuter eller tills den är gyllene brun.
Hacka mandeln och chokladen och strö över kakan. Fortsätt grädda den i ytterligare 5 minuter tils garneringen fått färg utan att bränna den. Provstick kakan för att se att den är klar.
ca 30 bitar Tid 15 min + 25 min gräddning
Kakan
200 g smör
2 stora ägg
3 dl socker
8 dl vetemjöl
4 tsk bakpulver
1 msk finstött kardemumma
4 dl fil eller turkisk yoghurt
250 g hallon
Garnering
100 g vit choklad
1 dl sötmandel
Gör så här
Sätt på ugnen 200 grader.
Smält smöret och låt det svalna.
Vispa ägg och socker poröst, rör ner smöret.
blanda mjöl, bakpulver och kardemumman, rör ned det i smeten. Tillsätt fil/yoghurten och rör till en jämn smet.
Bred ut smeten i en bakplåtspappers klädd form (30x40 cm). Strö över hallonen. Grädda kakan på nedersta falsen i ugnen i ca 25 minuter eller tills den är gyllene brun.
Hacka mandeln och chokladen och strö över kakan. Fortsätt grädda den i ytterligare 5 minuter tils garneringen fått färg utan att bränna den. Provstick kakan för att se att den är klar.
Kommentarer
Skicka en kommentar