Banoffeé paj

Denna efterrätt brukar jag bjuda på efter julmiddagen. Men kan även överraska vänner med en bit. Traditionsenligt serveras denna i High Barnet London.

1 ½ kkp digestive smulade
1 kkp smält smör
½ kkp muskovadosocker
3 tsk mald ingefära
1 burk kondenserad mjölk
2-3 bananer skivade
2 kkp vispad grädde

Blanda digestive, smör, ingefära och socker väl. Trycke ut blandningen i en pajform "9 eller 21 cm i diameter och låt stå svalt.
Koka upp vatten i en stor kastrull och lägg en mindre kastrull i den, häll i mjölken och låt ångkoka i ca 3 timmar eller tills den har tjocknat. Den skall ha en konsistens av toffeé. Rör om ibland så det inte bränns, vispa upp den så den blir slät. Låt den kallna. Bred koalsåsen över pajskalet. Skiva bananerna och lägg över såsen. Vispa grädden tjock och bred över bananerna. Ställ i kylen tills den skall serveras.

Kommentarer

Populära inlägg