Limepaj med sirapstäcke

10 portioner
200 g digestivekex
100 g smör
3 limefrukter
1 burk kondenserad mjölk
3 dl vispgrädde

Garnering

1 msk vit sirap
2 limefrukter

Gör så här

Sätt ugnen på 200 grader
Lägg kexen i en påse och slå sönder kexen med en kavel, rills du bara har smulor kvar. Smält smöret i en kastrull, häll i kexsmulorna och rör om till en grynig deg.
Häll ner smuldegen i en pajform med löstagbara kanter. Tryck ut med händerna så att degen täcker botten, det skall bli en ganska kompakt och hård pajbotten. Sätt in mitt i ugnen och grädda i 10 minuter. Ta ut och låt svalna
Riv försiktigt det gröna skalet av 1 limefrukt och lägg i en skål. Pressa ned saften från alla tre limefrukterna i bunken. Häll den kondenserade mjölken och blanda tills du får en jämn smet.
Vispa grädden i en annan skål och vänd ner i limeblandningen. Blanda försiktigt till en jämn smet.
Häll smeten på den kalla pajbotten. Sätt en bit plastfilm över den så att den ligger tätt mot pajen. Ställ in i frysen minst 4 timmar men helst över natten.
Innan pajen skall ätas. blanda sirap med skal från 1 limefrukt och bred försiktigt över tårtan. Garnera med den andra limefrukten. Ställ in tårtan i kylen en halvtimme innna den ska ätas.

Kommentarer

Populära inlägg