Poulet au gnenboue (kyckling med nötter)

Detta recept kommer från Gabon. Försök att hitta makadamia nötter.

4 personer

1 stor kyckling ca 1,3 kg
100 g makadamia nötter (hasselnötter går bra)
4-5 dl hönsbuljong
3 salladslökar eller 1 purjolök
1 vitlöksklyfta
1/2 tsk malen chilipeppar
1 krm svartpeppar

Gör så här

Dela kycklingen i 4 portionsbitar och ta ev bort skinnet. Hetta upp en stekpanna utan fett och lägg i nötterna. Rosta dem i 4-5 minuter och rör om hela tiden. Häll upp dem på ett hushållspapper och ta bort ev skal.

Lägg nötterna i en mixer och kör till en puré. Häll i buljongen och mixa till en sås. Häll såsen i en gryta. Skär salladslöken i strimlor, skala och hacka vitlöken och lägg ner det i såsen. Sätt till chilipeppar, salt och svartpeppar.

Lägg ner kycklingbitarna i grytan och vänd runt dem så att de blir helt täckta av sås. Koka kycklingen på svag värme med lock i 40-50 minuter tills den är helt genomkokt. Späd med mera buljong om det verkar torrt.
Servera kycklingen med kokt ris.

Kommentarer

Populära inlägg