Kuku wa kupaka (kokoskyckling)


En härlig kycklinggryta som är mycket typisk för Kenya. Kokosmjölken till såsen kan du köpa i alla välsorterade butiker.

4 personer

1 stor kyckling, ca 1,3 kg
1 gul lök
1 röd chilipeppar
1-2 vitlöksklyftor
2 msk olja
½ tsk mald ingefära
1 tsk curry
1 tsk salt
1 tsk socker
1 tsk rivet citronskal
1 msk tomatpuré
2 dl kokosmjölk
2 msk hackad persilja

Dela kycklingen i portionsbitar. Skala och hacka löken och vitlöken. Dela chilin på längden och kärna ur den. Skär den i strimlor. Hetta upp olja i en gryta. Lägg i löken, vitlöken, chilin, ingefäran, curryn, salt och socker. Rör om och fräs i 1 minut. Lägg i kycklingen och stek den på båda sidor i 5 minuter. Sätt till citronskal, tomatpuré och kokosmjölk. Lägg på ett lock och efterstek i 25-30 minuter. Rör i persilja. Servera kycklingen med irio eller ris.

Kommentarer

Populära inlägg