Jordgubbs och fetasallad
En lite oväntad kombination med söta jordgubbar och salt fårost, men en härlig balans blir resultatet.
6 portioner
Sallad
1 dl flagad mandel
1 liter jordgubbar
1 huvud romansallad
200 g fetaost
Dressing
1 finhackad vitlök
1 tsk honung
2 tsk balsamvinäger
3 msk olivolja
salt efter smak
Gör så här
Rosta mandeln försiktigt i en torr panna på medelgod värme tills flagorna blir gyllenbruna.
Rensa jordgubbarna och skär dem i halvor eller skivor. Riv eller hacka salladen i mindre bitar. Skär osten i mindre bitar.
Rör samman alla ingredienser till dressingen i en skål.
Tag fram ett stort fat, lägg sallad i botten sedan jordgubbar och ost, avsluta med den rostade mandeln.
Ringla över dressingen.
Detta recept passar utmärkt till grillat.
Vill man inte ha romansallad och mandel går det utmärkt att byta ut dem mot mangoldblad och valnötter.
Kommentarer
Skicka en kommentar