Zucchini-kaka.
Receptet avser två avlånga formar.
Börja med att värma upp ugnen till 175°C.
Smöra & bröa formarna.
Du behöver följande.
425 g strösocker.
4 ägg.
300 g vetemjöl.
2 tsk kanel.
1 tsk mald ingefära.
1 tsk mald kryddnejlika.
1 tsk bikarbonat.
1 tsk bakpulver.
1 tsk jodfritt salt.
225 g rapsolja.
500 g finriven zucchini.
163 g hackade nötkärnor.
Så här gör du.
Skölj zucchinin väl i ljummet vatten, borsta dem ev.
Skär dem i mindre bitar och riv dem fint i en hushållsmaskin eller på rivjärn men då får du också akta dina knogar.
Pressa ut så mycket vätska som möjligt. Vispa socker & ägg tills det vitnat & att det blivit pösigt.
Blanda alla torra ingredienser i en mindre skål.
Vänd ned de torra ingredienserna i äggblandningen och vänd runt varsamt.
Tillsätt därefter olja, squash och nötter. Häll smeten i de förberedda formarna.
Grädda kakorna på nedersta falsen i 175 grader i ca 50 minuter eller tills kakan är klar.
Testa med en provsticka, precis som sockerkaka så ska inte provstickan vara kladdig.
Börja med att värma upp ugnen till 175°C.
Smöra & bröa formarna.
Du behöver följande.
425 g strösocker.
4 ägg.
300 g vetemjöl.
2 tsk kanel.
1 tsk mald ingefära.
1 tsk mald kryddnejlika.
1 tsk bikarbonat.
1 tsk bakpulver.
1 tsk jodfritt salt.
225 g rapsolja.
500 g finriven zucchini.
163 g hackade nötkärnor.
Så här gör du.
Skölj zucchinin väl i ljummet vatten, borsta dem ev.
Skär dem i mindre bitar och riv dem fint i en hushållsmaskin eller på rivjärn men då får du också akta dina knogar.
Pressa ut så mycket vätska som möjligt. Vispa socker & ägg tills det vitnat & att det blivit pösigt.
Blanda alla torra ingredienser i en mindre skål.
Vänd ned de torra ingredienserna i äggblandningen och vänd runt varsamt.
Tillsätt därefter olja, squash och nötter. Häll smeten i de förberedda formarna.
Grädda kakorna på nedersta falsen i 175 grader i ca 50 minuter eller tills kakan är klar.
Testa med en provsticka, precis som sockerkaka så ska inte provstickan vara kladdig.
Kommentarer
Skicka en kommentar