Crumpets
Du behöver.
240 g vetemjöl.
1 tsk salt.
240 g varm mjölk.
2 tsk torrjäst.
1 tsk rörsocker.
240 g varmt vatten.
1/2 tsk bakpulver.
Let´s go!
Värm upp mjölken till 37°C.
Rör ut sockret & jästen i den varma mjölken, låt vila ca 10 minuter.
Blanda mjölet och salt i en större skål.
Tillsätt mjölkblandningen till mjölet och arbeta in det till en fast deg. Täck skålen med klingfilm och låt degen vila minst 1 timme gärna två på en varm plats. Den ska jäsa till sin dubbla storlek.
Detta moment är viktigt då det skapar de klassiska bubblorna i degen.
Rör ut bakpulvret i det varma vattnet & tillsätt det i degen.
Täck skålen med klingfilm och låt degen vila 30 minuter.
Degen ska nu ha bubblor.
Förbered crumpetsringarna med att smöra in kanterna.
Häll över lite olja på stekpannan & placera ringarna i pannan på medelvarm temperatur.
När ringarna väl är varma häller du smeten lite mer än halvfulla. Stek dem ca 10 minuter på ena sidan bara.
Håll ett getöga på dem så de inte bränns vid i botten. Sänk temperaturen så att de blir genomstekta.
När smeten börjar att resa sig och de klassiska hålen börjar visa sig efter några minuter är dina crumpets klara.
Notering:
Du kan ta bort ringarna och vända på sdina crupets om du vill ha lite färg på ovansidan, eller så låter du dem vara tills du rostar dem. Servera dina crupets rostade, med en klick smör, honung, sylt eller cheddar.
Ät dem sedan som de är.
Det också bra att frysa in delm.
240 g vetemjöl.
1 tsk salt.
240 g varm mjölk.
2 tsk torrjäst.
1 tsk rörsocker.
240 g varmt vatten.
1/2 tsk bakpulver.
Let´s go!
Värm upp mjölken till 37°C.
Rör ut sockret & jästen i den varma mjölken, låt vila ca 10 minuter.
Blanda mjölet och salt i en större skål.
Tillsätt mjölkblandningen till mjölet och arbeta in det till en fast deg. Täck skålen med klingfilm och låt degen vila minst 1 timme gärna två på en varm plats. Den ska jäsa till sin dubbla storlek.
Detta moment är viktigt då det skapar de klassiska bubblorna i degen.
Rör ut bakpulvret i det varma vattnet & tillsätt det i degen.
Täck skålen med klingfilm och låt degen vila 30 minuter.
Degen ska nu ha bubblor.
Förbered crumpetsringarna med att smöra in kanterna.
Häll över lite olja på stekpannan & placera ringarna i pannan på medelvarm temperatur.
När ringarna väl är varma häller du smeten lite mer än halvfulla. Stek dem ca 10 minuter på ena sidan bara.
Håll ett getöga på dem så de inte bränns vid i botten. Sänk temperaturen så att de blir genomstekta.
När smeten börjar att resa sig och de klassiska hålen börjar visa sig efter några minuter är dina crumpets klara.
Notering:
Du kan ta bort ringarna och vända på sdina crupets om du vill ha lite färg på ovansidan, eller så låter du dem vara tills du rostar dem. Servera dina crupets rostade, med en klick smör, honung, sylt eller cheddar.
Ät dem sedan som de är.
Det också bra att frysa in delm.
Kommentarer
Skicka en kommentar