Bygårdens köttgryta.

Den här köttgrytan vinner på att tillagas en dag innan.

8 portioner.

1 kg benfri högrev.
2 msk smör.
1 tsk salt
nåra varv med svartpepparn.
2 lagerblad.
2 vitlöksklyftor hackade.
i köttbuljongtärning.
2 gul lök.
2 morötter.
400 g kålrot.
1 purjolök.
2 msk vetemjöl.
2-3 dl grädde.
1 msk japansk soja.
4 msk hackad timjan.
Vatten.

Skär köttet i 2x2 cm stora bitar.
Bryn köttet i en panna med smör, smaka av med salt & peppar.
Häll på vatten så det nästan täcker köttet.
Lägg i lagerblad, vitlök och buljong.
Låt det nu koka under lock i ca 30 minuter.
Skala och skär morötterna, lök och kålrot i bitar och tillsätt detta i grytan.
Låt det fortsätta att koka tills rotfrukterna känns mjuka.
Skölj och skiva purjolöken & lägg det i grytan.
Red av grytan med lite vatten och mjöl och häll det i grytan, rör om ordemntligt.
Tillsätt grädde, soja och timjan och fortsätt koka i 5 minuter till.
Serveras med kokt potatis.

Kommentarer

Populära inlägg