Salsa verde- smör
Aromsmör med medelhavssmak, riktigt gott till grillat.
4 portioner.
100 g rumsvarmt smör.
3 msk grön tapenade.
1/2 citron juice.
1 dl finhacade örter, persilja, dill, basilika, salvia.
2 sardellfileér finhackade.
2 tsk dijon.
2 vilöksklyftor finrivna.
salt och svartpeppar efter smak.
Lägg det rumsvarma smöret i en matberedare tillsammans med tapenade och pressad citron.
Mixa ihop detta.
Tillsätt örter, sardeller, senap & vitlök och pulsmixa till en slät röra, smaka av med salt och peppar.
Rulla in smöret i bakplåtspapper och förvara det. i kylen minst 30 minnuter innann det skärs upp i skivor.
Smöret är hållbart ca 3 månader i frysen.
4 portioner.
100 g rumsvarmt smör.
3 msk grön tapenade.
1/2 citron juice.
1 dl finhacade örter, persilja, dill, basilika, salvia.
2 sardellfileér finhackade.
2 tsk dijon.
2 vilöksklyftor finrivna.
salt och svartpeppar efter smak.
Lägg det rumsvarma smöret i en matberedare tillsammans med tapenade och pressad citron.
Mixa ihop detta.
Tillsätt örter, sardeller, senap & vitlök och pulsmixa till en slät röra, smaka av med salt och peppar.
Rulla in smöret i bakplåtspapper och förvara det. i kylen minst 30 minnuter innann det skärs upp i skivor.
Smöret är hållbart ca 3 månader i frysen.
Kommentarer
Skicka en kommentar