Inlagda rödbetor

2 kg rödbetor mellanstora.
1 bit pepparrot skuren i tärningar.
2 tsk atamon per liter ättikslag.

Lag.

2 dl ättikssprit 12%.
4 dl strösocker.
6 dl vatten.
5-6 vitpepprkorn.
5-8 kryddpepparkorn.
10 kryddnejlikor.
2 lagerblad.
Några nypor salt.
2 tsk atamon.

Tvätta och borsta rödbetorna med en mjuk borste.
Behåll någon cm av blasten för att undvika att betorna blöder.
Lägg dem i en rymlig gryta och slå på vaten.
Låt dem koka i ca 30 minuter.
Under tiden värm ugnen till 100°C.
Häll av vattnet på betorna & Slå på kallt vatten.
Diska burkarna väl och lägg dem i ugnen på gallret.
Låt dem ligga där minst 10 minuter.
Koka upp lagen & när sockret löst sig ställ grytan åt sidan och på med locket för att behålla värmen.
Skala rödbetorna.
Antingen skivar du betorna eller behåller dem hela.
Fördela betorna i burkarna.
Lägg i pepparroten.
Slå på den varma lagen och försegla burkarna genast.
Förvaras svalt.

Kommentarer

Populära inlägg