Laxpaté

Alla ingredienser måste vara kylskåpskalla innan du sätter igång. Den här patén är lika god som förrätt eller som huvudrätt på en buffé.

Du behöver följande.

500 g benfri färsk lax.
2 ägg.
4 dl grädde 40%.
1 kruka dill.
1 tsk colman´s senap.
1,5 msk rödvinsvinäger.
1 tsk salt.
0,5 krm cayennepeppar.

Gör så här.

Ta bort skinn och ben från laxen.
Skär den i mindre bitar och kör den i en matberedare till mos.
Blanda i salt och ägg, kör till en jämn massa.
För över massan i en skål och ställ den i kylen.
Under tiden värmer du upp ugnen till 175°C.
Klipp dillen fint & rör ut senapen i vinägern.
Ta ut färsen ur. kylen.
Häll färsen i matberedarens skål & tillsätt grädde lite i taget under tiden som matberedaren går.
Till sist blandar du i dill & vinägerblandningen, cayennepeppar & salt.
Häll över färsen i en ugnssäker form (jag använder en avlång brödform), täck med folie.
Sätt formen i ett vattenbad i ugnen & låt den stå där i 60 minuter.
Låt formen svalna innan du sätter den i kylen.
Ta fram patén i god tid så att den blir rumstempererad för då smakar den som bäst.
Servera gärna pressgurka till patén.

Kommentarer

Populära inlägg