Surdegsbröd
Här kommer ett recept på surdegsbröd som är lätt att följa.
[06:30] Dag 01.
+ 257g rumsvarmt vatten.
+ 98g surdeg.
Rör i vattnet så att starten blandas väl.
+ 8g salt.
Rör om.
+ 388g 13% proteinrikt mjöl.
Blanda med en sked, för att sedan handarbeta degen på bänken.
Täck över degen och låt den vila i rumstemperatur.
[06:40].
Vänd degen in mot mitten tre till fyra gånger.
Täck över degen.
[07:10].
Spraya bänken med lite vatten för att undvika att degen fastnar.
Häll degen på arbetsbänken.
Vik in degen mot mitten tre fyra ggr tills du får en fyrkantig deg.
Vik nu in kanterna så det bildas en boll igen.
Lägg tillbaka degen i skålen. och täck.
[13:15].
Vik degen till en boll igen och låt vila utan duk på arbetsbänken.
[13:25].
Vik degen som en cylinder, göm kanterna in under degen.
Pudra över rismjöl Lägg brödet varsamt i en jäskorg, låt den sedan ligga utan bakduk i rumstemperatur. (15:00).
Lägg jäskorgen i kylen.
[06:30] Dag 2.
Placera bakstenen i den kalla ugnen.
Värm ugnen till 220°C.
[07:30].
Lägg varsamt degen på en bakspade.
Snitta degen, håll bladet i förhållande till bänkskivan.
~45º .
Sätt brödet i ugnen och täck med en gryta över i 20 minuter.
Borsta bort resterande mjöl från jäskorgen.
[07:50].
Lyft bort grytan från brödet och låt brödet gräddas ytterligare 30 minuter.
[08:20].
Ta ut brödet och låt det svalna.
[06:30] Dag 01.
+ 257g rumsvarmt vatten.
+ 98g surdeg.
Rör i vattnet så att starten blandas väl.
+ 8g salt.
Rör om.
+ 388g 13% proteinrikt mjöl.
Blanda med en sked, för att sedan handarbeta degen på bänken.
Täck över degen och låt den vila i rumstemperatur.
[06:40].
Vänd degen in mot mitten tre till fyra gånger.
Täck över degen.
[07:10].
Spraya bänken med lite vatten för att undvika att degen fastnar.
Häll degen på arbetsbänken.
Vik in degen mot mitten tre fyra ggr tills du får en fyrkantig deg.
Vik nu in kanterna så det bildas en boll igen.
Lägg tillbaka degen i skålen. och täck.
[13:15].
Vik degen till en boll igen och låt vila utan duk på arbetsbänken.
[13:25].
Vik degen som en cylinder, göm kanterna in under degen.
Pudra över rismjöl Lägg brödet varsamt i en jäskorg, låt den sedan ligga utan bakduk i rumstemperatur. (15:00).
Lägg jäskorgen i kylen.
[06:30] Dag 2.
Placera bakstenen i den kalla ugnen.
Värm ugnen till 220°C.
[07:30].
Lägg varsamt degen på en bakspade.
Snitta degen, håll bladet i förhållande till bänkskivan.
~45º .
Sätt brödet i ugnen och täck med en gryta över i 20 minuter.
Borsta bort resterande mjöl från jäskorgen.
[07:50].
Lyft bort grytan från brödet och låt brödet gräddas ytterligare 30 minuter.
[08:20].
Ta ut brödet och låt det svalna.
Kommentarer
Skicka en kommentar