Krämig kycklinpasta med lite sting.

4 portioner.

3 kycklingfiléer.
140 g bacon.
300 g penne pasta.
1 msk smör.
2-3 vitlöksklyftor.
1-2 chalottenlök.
3 dl grädde.
2 dl cremé fraiche.
1 dl kokvattnet från pastan.
1-2 tsk sambal oelek.
2 msk torkad persilja.
1 msk torkad oregano.
1-2 dl riven parmesan.
salt & svartpeppar.

Nu kör vi igång.

Börjag med att koka upp vattnet till pastan.
Dela kycklingen i lagom stora mumsbitar.
Skär bacon i mindre bitar.
Krydda kycklingen med salt och peppar.
Hetta upp en panna med olivolja och stek baconet.
Lägg lite hushållspapper på ett fat och fiska upp baconet och lägg det på pappret.
Stek kycklingen i samma panna med baconfettet tills det är genomstekt.
Lägg upp kycklingen på ett fat.
Koka upp pastan tills den är al dente.
Spar några dl av kokspadet.
Hacka upp vitlök och chalottenlök och fräs det i pannan tills det är gyllenbrunt utan att det bränns vid.
Häll på grädden och cremé fraiche över löken.
Tillsätt sambal oelek och rör om.
Häll i 1 dl pastavatten.
Häll nu i pastan och rör om så att det blir en krämig konsistens.
Tillsätt mer pastavatten om du tycker såsen är för tjock.
Vänd ned bacon & kyckling i såsen.
Häll i parmesan.
Tillsätt örterna smaka av med salt & peppar.

Kommentarer

Populära inlägg