Baconlindad kyckling med parmesan och soltorkade tomater.

Ingredienser.

4 tinade kycklingfiléer.
ca 8 st stora soltorkade tomater.
4 msk pesto.
4 skivor parmesanost.
8 skivor bacon.
1-2 äpplen.
1-2 rödlökar.
3 dl vatten.
1 hönsbuljongtärning.
2-3 dl grädde.

Sätt ugnen på 200°C.
Dela kycklingen, på längden ( inte riktigt helt igenom), dra på salt och peppar.
Lägg en skiva parmesanost på varje filé, en msk pesto och två soltorkade tomater.
Linda två skivor bacon runt varje filé, (ibland får man fästa dem med en tandpetare).
Bryn kycklingen i het panna på båda sidor (inget fett), lägg dem i en ugnssäker form.
Skär äpplen och lök i klyftor och bryn lite grand på medelvärme, lägg dem tillsammans med kycklingen i formen.
Mät upp ca 3 dl vatten i stekpannan, smula ner en hönsbuljong. Låt det koka upp och vispa tills buljongen är helt löst, häll över kycklingen och ställ in formen i mitten av ugnen i 15 minuter.
Ta ut formen, häll på matlagningsgrädden och ställ in i ugnen igen i 10 minuter.
Servera med ris och en sallad.

Kommentarer

Populära inlägg