Chokladpudding.
Det är inte så svårt att göra chokladpudding, det som är jobbigt är att du måste vispa hela tiden så att det inte bränns vid i botten.
4 portioner.
1 dl strösocker.
1/2 dl kakao.
1/2 dl majsstärkelse, maizena.
1/2 krm salt.
4 dl mjölk.
1 dl vispgrädde.
25 g smör.
100 g mörk chokklad.
Nu kör vi igång.
Blanda strösocker, kakao, majsstärkelse och salt i en kastrull.
Tillsätt mjölk och vispgrädde och rör om ordentligt.
Låt blandningen sjuda på medelvärme tills den börjar tjockna.
Rör om hela tiden annars bränns det fast.
Stäng av direkt när blandningen tjocknat.
Hacka ckokladen i mindre bitar och tillsätt det i kastullen och rör om så att det smälter.
Tillsätt smöret och rör om ordentligt.
Låt blandningen svalna något och häll upp i serveringsglas.
Låt chokladpuddingen stå och stelna i kylen i 1–2 timmar före servering.
Servera gärna med en klick vispgrädde och bär.
4 portioner.
1 dl strösocker.
1/2 dl kakao.
1/2 dl majsstärkelse, maizena.
1/2 krm salt.
4 dl mjölk.
1 dl vispgrädde.
25 g smör.
100 g mörk chokklad.
Nu kör vi igång.
Blanda strösocker, kakao, majsstärkelse och salt i en kastrull.
Tillsätt mjölk och vispgrädde och rör om ordentligt.
Låt blandningen sjuda på medelvärme tills den börjar tjockna.
Rör om hela tiden annars bränns det fast.
Stäng av direkt när blandningen tjocknat.
Hacka ckokladen i mindre bitar och tillsätt det i kastullen och rör om så att det smälter.
Tillsätt smöret och rör om ordentligt.
Låt blandningen svalna något och häll upp i serveringsglas.
Låt chokladpuddingen stå och stelna i kylen i 1–2 timmar före servering.
Servera gärna med en klick vispgrädde och bär.
Kommentarer
Skicka en kommentar