Finsk korvsoppa.

Du behöver.

580 g finsk länkkorv.
5 potatisar.
2 morötter.
1 mindre bit kålrot.
1 palsternacka.
1 purjolök.
1 msk rapsolja.
1 msk smör.
1 st grönsaksbuljongtärning.
1 st köttbuljongtärning.
ca 2 – 2 ½ l vatten.
3 lagerblad.
15 st hela kryddpepparkorn.
salt & peppar efter smak.
1 näve hackad persilja alt fryst eller torkad.

Så här gör du.

Skala och skär potatis och rotfrukter i tärningar.
Skiva purjolöken.
Skär korven i bitar.
Hetta upp en stor kastrull med olja och fräs morot, kålrot och palsternacka i ca 2 minuter.
Smula över bägge buljongtärningar och häll på en liter vatten.
Tillsätt lagerbladen och kryddpepparkorn.
Låt det koka på medeltemperatur tills rotfrukterna har mjuknat något.
Hetta upp en stekpanna med smör och och fräs korven tills den fått färg.
Lägg ner potatis, purjolök och korv i soppan och häll på ytterligare en liter vatten.
Låt soppan koka på medelvärme tills alla rotfrukter och potatisen mjuknat.
Tillsätt eventuellt mer vatten om det behövs.
Smaka av soppan med salt & peppar.
Till sist strör du över persiljan innan servering.

Kommentarer

Populära inlägg