Lakritstryffel med citron
1 dl grädde
5 st käck lakritsstänger
100 g mörk choklad 70%
Garnering
50 g vit choklad
rivet skal av 1 citron
1½ tsk flingsalt
Koka upp grädden, tillsätt käcken och låt sjuda tills den har smält. Rör ned chokladen och blanda väl. Häll smeten i små formar och låt det stelna i kylen över natten.
Forma små tryfflar, smält vit choklad och ringla över dem. strö över rivet citronskal och salt. Förvaras svalt.
5 st käck lakritsstänger
100 g mörk choklad 70%
Garnering
50 g vit choklad
rivet skal av 1 citron
1½ tsk flingsalt
Koka upp grädden, tillsätt käcken och låt sjuda tills den har smält. Rör ned chokladen och blanda väl. Häll smeten i små formar och låt det stelna i kylen över natten.
Forma små tryfflar, smält vit choklad och ringla över dem. strö över rivet citronskal och salt. Förvaras svalt.
Kombinationen av salt och syrligt är gudomlig.
SvaraRadera