Janssons frestelse
10 medelstora potatisar
2 gula lökar
ca 20 ansjovisfiléer plus spad
3 dl grädde
ströbröd
2-4 msk smör
Skala potatisen. Skär potatisen i tunna strimlor. Skala löken och skär i tunna skivor.
Smörj en ugnssäker form gärna i glas. Varva potatis, lök, ansjovis i formen, avsluta med potatis överst. Häll över ansjovisspad och grädde, strö över ströbröd.
Hyvla lite smör och lägg ovanpå.
Grädda i mitten av ugnen i 225 grader i ca 1 timme. Prova med en stick för att se om den är klar och potatisen är mjuk.
2 gula lökar
ca 20 ansjovisfiléer plus spad
3 dl grädde
ströbröd
2-4 msk smör
Skala potatisen. Skär potatisen i tunna strimlor. Skala löken och skär i tunna skivor.
Smörj en ugnssäker form gärna i glas. Varva potatis, lök, ansjovis i formen, avsluta med potatis överst. Häll över ansjovisspad och grädde, strö över ströbröd.
Hyvla lite smör och lägg ovanpå.
Grädda i mitten av ugnen i 225 grader i ca 1 timme. Prova med en stick för att se om den är klar och potatisen är mjuk.
Kommentarer
Skicka en kommentar