Midsommarsnaps.
En tradition som måste finnas till sillmiddagen.
100 g rabarber.
300 g färska jordgubbar.
1/2 msk farinsocker eller ljus muskovadosocker.
1 vaniljstång.
1 liter brännvin.
Skala rabarbern och skiva den i centimetertjocka skivor.
Snoppa jordgubbarna och dela dem i kvartar.
Dela vaniljstången.
Lägg detta i en större glasburk.
Häll på brännvin och sockret.
Sätt på locket och skaka om ordentligt. Låt burken stå i tre dagar skaka om en gång om dagen.
Sila av genom kaffefilter.
Kyl den väl innan servering.
100 g rabarber.
300 g färska jordgubbar.
1/2 msk farinsocker eller ljus muskovadosocker.
1 vaniljstång.
1 liter brännvin.
Skala rabarbern och skiva den i centimetertjocka skivor.
Snoppa jordgubbarna och dela dem i kvartar.
Dela vaniljstången.
Lägg detta i en större glasburk.
Häll på brännvin och sockret.
Sätt på locket och skaka om ordentligt. Låt burken stå i tre dagar skaka om en gång om dagen.
Sila av genom kaffefilter.
Kyl den väl innan servering.
Kommentarer
Skicka en kommentar