Ingefärste
detta te är verkligen gott, det har dessutom en helande effekt om man har ont i halsen. Recept efter Rosemarie Klanerstedts Vediska Läckerheter.
8 dl friskt vatten
2-3 hela kanelstänger
1/2 tsk hela kryddnejlikor
1 krm malen kardemumma
1 msk färsk riven ingefära
Koka upp vatten och kryddor livligt i ca 10 minuter tills teet blir brunt i färgen. Sila bort kryddorna.
Tips: Dricks varmt med honung på vintern och kallt med krossad is och citronskivor på sommaren.
8 dl friskt vatten
2-3 hela kanelstänger
1/2 tsk hela kryddnejlikor
1 krm malen kardemumma
1 msk färsk riven ingefära
Koka upp vatten och kryddor livligt i ca 10 minuter tills teet blir brunt i färgen. Sila bort kryddorna.
Tips: Dricks varmt med honung på vintern och kallt med krossad is och citronskivor på sommaren.
Kommentarer
Skicka en kommentar