Chana massala


2-6 dl kikärter kokta (vita eller svarta)
5 dl krossade tomater
2,5 dl hackad lök
1 dl hackad färsk ingefära
1 vitlöksklyfta hackad
1 msk garam masala
2 lagerblad
1/2 tsk malen koriander
1/2 tsk malen kryddnejlika
1/2 tsk spiskummin
1/2 tsk gurkmeja
2 tsk färsk koriander
1 färsk grön chili
veg olja
ev 2 dl vatten

Hetta upp en panna och lägg i garam masala,koriander,spiskummin,lagerblad,nejlikor. Låt dem rosta tills de avger en kraftig arom. tillsätt olja och ev lite smör och hackad lök. Låt löken endast svettas en aning, tillsätt ingefära och vitlök och svettas lite till. Tillsätt nu paserade tomater och låt sjuda i ca 15 minuter. Därefter de krossade tomaterna. Tillsätt nu även gurkmejan. Låt sjuda ca 10 minuter.Nu ska kikärterna i blandningen, kom ihåh att de bara skall värmas. Krydda av med chili och späd ev med vatten om den är för tjock.
Till detta passar basmati ris.

Kommentarer

Populära inlägg