Marockansk Fisktagine




2 msk olivolja
1 stor gul lök finhackad
en rejäl nypa saffranstrådar
1/2 tsk mald kanel
1 tsk mald koriander
1/2 tsk mald spiskummin
1/2 tsk mald gurkmeja
200 g krossade tomater
3 dl fiskbuljong
4 små multefileér
50 g urkärnade gröna oliver
1 msk hackad inlagd citron
3 msk hackad färsk koriander
salt och peppar

Hetta upp olja i en stor kastrull eller ugnsfast gryta på låg värme, lägg i löken och stek i 10 minuter, tills den är mjuk men inte brynt.
Rör om då och då under tiden. Tillsätt saffran, kanel, koriander, spiskummin och gurkmeja och stek under omrörning i ytterligare 30 sekunder.
Häll i tomater och buljong och rör om ordentligt. Koka upp, sänk värmen, lägg på ett lock och sjud i 15 minuter. Ta av locket och fortsätt att sjuda i ytterligare 20-30 minuter, tills såsen tjocknat.
Dela varje filé i halvor och lägg bitarna i kastrullen/grytan. Tryck ned dem försiktigt i såsen. Sjud sakta i 5-6 minuter, tills fisken är genomkokt.
Blanda försiktigt i oliver, inlagd citron och koriander. Krydda med salt och peppar efter smak och servera taginen med couscous.

Kommentarer

Populära inlägg